Blogg om ditt och datt

Katt ska man ha

2018-08-28

Vårt boende i Jakobstad är nu fullständigt! En katt i grannskapet som hälsar på ibland behöver man ha.

En stor rödhårig härförare som vi kallade Hannibal uppenbarade sig i våras. Råkade sammanfalla med att vi hade haft stekt fisk till lunch och fönstren stod öppna så dofterna spred sig till grannarna. Hannibal var så charmerande och ville absolut komma in. Vi stålsatte oss och kelade med honom på altanen.

Nu kommer Hannibal på besök då och då. Ibland sitter han på muren och kollar vad vi har för oss inomhus. I sommarvärmen hände det sig att ytterdörren stod öppen och Hannibal kunde smita in och kolla hur det är hos oss. Men något kelande blir det inte inomhus. Ingen godbit heller. Han har fattat att oss ska han umgås med i trädgården.

Han heter naturligtvis inte Hannibal. Men vi var inne på rätt spår för han är en riktig härförare och heter Rommel . Passar också bra, tycker vi för han brukade kallas Ökenräven.

På torpet i Kantlax har vi också ibland en katt på besök. Men han är så skygg och vill inte umgås med grannarna. Den inskränker sig till att ropa hej (mjau) lite på avstånd. Grannfrun pratade en gång om att hon har en katt som heter Lassepojken så vi tror att det är just den katten.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)