Blogg om ditt och datt

Frustrerande

2016-10-30

Lilla skjulet med dyrt byggtillstånd.

 

Att få bygga ett enkelt, litet redskapsskjul på 9 m2 på tomten där två väggar redan fanns på plats, bestående av murar, trodde gubben och jag inte var omständigt. Dessutom skulle skjulet vara så lågt att det inte syntes utanför muren. Men si fullständig bygglovsanhållan till staden skulle inlämnas samt godkännande från 13 hushåll på gatorna runt om skulle inhämtas. Inget av hushållen har en chans att få syn på vårt skjul om de inte klättrar upp till toppen av någon av de höga tallarna runt om. Bygglovet och hörandet av grannarna blev nästan lika dyrt som de två väggar som byggdes. Före byggstarten var tre personer från staden och mätte och mätte och gjorde anteckningar. Likadant när byggandet var klart. Det gäller att vara noggrann med så komplicerade byggprojekt, hihi!

Nu är vi ännu en gång inne i ruljansen. Inte trodde vi att en inglasad altan på baksidan skulle behöva bygglov. På sin höjd en åtgärdsanmälan. Också här finns två väggar redan och dessutom tak och golv. Men bygglov skulle det vara! Men grannarnas godkännande slapp vi av någon konstig anledning.

Men första ritningen som Lunds gjorde godkändes inte. De ska också leverera glaset och montera. Vi har inväntat bygglovet i många veckor redan för att få altanen klar före vintern. Först när vi ringde och frågade varför bygglovet dröjer, meddelades det att vi måste ha ny ritning. Grrrrrrrrrrrrrrrr!

Nu måste vi kontakta en arkitektbyrå för att få de två glasväggarna uppritade.

Få se om glasväggarna är klara innan det blir dags att börja förodla plantor för nästa sommar. Bäst att vara pessimist och inte hoppas på det.

Antal kommentarer: 2

2016-10-30 14:23:11 - gunvor

(inlove) Men det blir fint när det är färdigt !

2016-11-02 23:18:07 - gunilja, gunillabauer48@gmail.com

Hej ! Åh ni har börjat i byggbranschen ! Låter knepigt - men det ordnar sej nog ska ni se! Lååångt till våren och planteringsdax ! Hoppas ni trivs inomhus och fått det som ni vill hadet ! Det blir lååångt mellan skriverierna! Tiden är KNAPP som vi i handarbetskretsar säger!!( Rappa på tiden är knapp - hade jag broderat en tavla som jag hade i slöjdsalen !!!) Ha en bra höst/vinter!!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden