Blogg om ditt och datt

Från radhus till lägenhet

2019-03-09

 

Är vi riktigt tokiga? Med smärta i hjärtat tog vi beslutet att det måste bli ännu en flytt.

Tanken var bra att vi skulle ha både vårt boende och sysselsättning i det stora radhuset men verkligheten blev lite annorlunda. Det blev för lätt för mig att bli sittande med min glas- och silverkonst, hade svårt att slita mig och komma mig ut.

Nu har vi kommit på en så god idé! Vi ska bo i liten lägenhet men ha verkstad på gångavstånd från boendet. Då får vi automatiskt vår promenad varje dag samt får känna att man fortfarande är någorlunda i skick och kan gå till jobbet. Förhoppningsvis ska folk känna att det är lätt att sticka sig in  och se vad vi sysslar med när vi blir verksamma nästan mitt i centrum.

Vi har faktiskt skaffat vår verkstad redan. Den finns på Otto Malmsgatan 6. Vi har t.o.m. skyltfönster där det så småningom ska finnas lite glas- och silvergrejor. Gubben kommer också att ha plats för sin musikverksamhet med pianospel, notskrivning etc. Men det blir nog först till hösten som vi tar lokalen i bruk på riktigt.

Vi har ju vårt sommarboende på torpet i Kantlax. Där är det lätt att hålla igång med simning, trädgårdsarbete eller lite stavgång runt byn.

Men just nu står vi inför en jobbig uppgift: Hitta rätt köpare till radhuset och börja göra oss av med alla prylar och möbler som inte ryms in i lilla lägenheten eller i verkstaden. Mäklaren Robin på riska.fi hjälper oss med försäljningen.

Vi har trivts sååå bra i radhuset som är i toppenskick. Trädgården har vi gjort till vår drömträdgård med minimala krav på skötsel. Grannarna är också riktiga drömgrannar! Nu hoppas vi på att hitta köpare som uppskattar radhuset lika mycket som vi.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)