Blogg om ditt och datt

Äntligen

2019-06-09

Klart att man ska se och höra Skymning Gryning! I går blev det äntligen av. Samtidigt blev det gubbens och mitt första besök i Munsala kyrka.

Vi ställde oss i god tid i väg för att få bra sittplatser för att kunna höra och se bra. Men nästan alla hade tänkt likadant så vi hamnade långt bak trots att vi var ca 40 minuter tidiga. Intressant att iakta folk hur de placerade sig. Alla ville sitta ytterst mot mitten på bänkarna. Men vi placerade oss innerst och hade en massa tomrum framför och följaktligen såg mycket bättre än när vi först suttit ytterst och tittat på en massa nackar.

Intressant att studera publiken som till största delen verkade känna varandra. Stämningen bland publiken var hjärtlig, spontan, gladlynt osv. Alla verkar gilla varandra i Munsala!

Oratoriet var som helhet i mitt tycke fantastisk! Tänk att man kan åstadkomma sådant i lilla svenskfinland. Jag hade stora förhoppningar på solisterna. Therese Karlsson och Margaretha Nordqvist sjöng underbart, vilken njutning att lyssna på dem.  Men jag hörde någon muttra i bänken att ljudtekniken inte var bra. Ljudet var så högt uppskruvat så det gjorde ont i öronen ibland, men ändå hörde inte jag en enda textrad under hela föreställningen. Jag hade uppskattat ett programhäfte med text på låtarna. Jag hade ändå munnen upp till öronen när vi tog oss hemåt med senaste melodin trallande i skallen. Fulla poäng för musiker och kören! Trevlig fortsättning på kvällen blev det också när grannen Margaretha och Sven-Ole bjöd in oss på kaffe, hembakt och trevlig samvaro. De hade också varit på konserten.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)