Blogg om ditt och datt

Själfull matta

2019-08-06

 

Roligt att än en gång få försöka anpassa sig och sitt bohag till en ny bostad och lyssna till dess själ.

Går ganska bra då det gäller att flytta från stor till liten bostad. Nyinvesteringarna blir inte så många och börsen och gubben tar det med ro. Hittills har inköpen inskränkt sig till nya kaffekoppar (endast 5 st av de gamla fanns kvar och skulle ha behövts oberoende av flytten), en soffa och två hallmattor.

Jag har oroat mig för hur jag ska hitta lämpliga mattor. Väver gör jag inte mera. De som vanligtvis finns till salu till humant pris brukar jag inte tycka passar mig. Betala för specialdesign är inte att tänka på. Men plötsligt hittade jag MATTAN när jag lite förstrött googlade på internet en dag!

Denna matta skulle jag aldrig ha accepterat förr i världen. Tänk vad man kan ändras! Denna matta är lite gles och slarvigt vävd men jämnt slarvig över hela längden. Enkelheten tilltalar mig sååå. Tillbaka till första stadiet i vävning! Men den är vävd med läderremsor och har därför en naturlig tyngd och strävhet och ligger så bra på golvet. Dessutom "gifter den sig" så bra med parketten under. Färgen smälter in så bra och låter annat dominera. Dessutom var den otroligt billig. Tänker beklagande på den som vävt mattan och fått för liten timpenning någonstans långt borta.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)