Född i Finland, närmare bestämt i Jakobstad i Österbotten år 1950. Uppvuxen i Pedersöre.

Att arbeta med konst och hantverk har alltid varit mitt stora intresse. När jag var ung pratade alla i min omgivning om att jag skulle bli ”handarbetslärare” så jag lydde. Började på finskspråkig hemslöjdsskola för att lära mig finska språket och sedan vid Åbo Hemslöjdslärarinstitut.

Fick fast tjänst som textillärare vid Jakobstads Arbis – Finlands motsvarighet till Folkuniversitetet m.fl. - och blev kvar i hela 35 år. Där undervisade jag i alla möjliga och omöjliga hantverkstekniker. Det var allt från ljusstöpning, växtfärgning, broderi, klädsömnad, tovning, vävning, till något så speciellt som att väva segel till mastodontsegelfartyget Jakobstads Wapen.

Vävning var mitt stora intresse. Största delen av min kreativitet gick åt till skapandet tillsammans med kursdeltagare, men jag vävde också bildvävar på beställning till offentliga utrymmen – bl.a. ett stort konstverk till min hemförsamling – samt till privatpersoner. Jag deltog också i några utställningar. I Finland gick jag många kurser, bl.a. i silversmide.

När jag fann min stora kärlek i Sverige hörde jag där talas om något som heter silverlera. Jag hade aldrig trott att jag skulle träffa på något som var lika intressant som vävning och sömnad, men så blev det.

Silvret slukade mig med hull och hår. Blev certifierad silverlera-instruktör både i Art Clay och PMC. Kurser har jag hållit i min ateljé i Östertälje, i Finland samt ABF, Folkuniversitetet osv.

Jag har deltagit i utställningar i Sverige både med smycken samt textilkonst.

I Östertälje bodde jag mellan 2007 och 2013. Sen blev det Sigtuna 2014 - 2015.

Den nya utmaningen blev nu att skapa större föremål i glas.

I slutet av år 2015 blev vår längtan efter barn och barnbarn för stor. Maken och jag beslöt oss för att flytta till Jakobstad i Österbotten.

Nu har vi både lägenhet och verkstad i Jakobstad samt sommarparadis i Kantlax.